У Вінниці підписали Меморандум щодо розвитку інноваційного кластера

Сьогодні, 11 лютого, у Вінницькій міській раді відбулося підписання Меморандуму між Вінницьким національним технічним університетом, Товариством з обмеженою відповідальністю “Інноваційний холдинг «Сікорські Челендж», Виконавчим комітетом Вінницької міської ради та комунальним підприємством «Вінницький муніципальний центр інновацій». Підписання документа дасть можливість обдарованим та творчим людям заявити про себе, почути поради спеціалістів, отримати натхнення на подальші дослідження та інноваційні проєкти, важливі для розвитку громади і держави.

Меморандум спрямований, зокрема, на відпрацювання інструментів взаємодії пред-ставників університетської та академічної науки, місцевого самоврядування, компаній, громадських організацій у інноваційному розвитку міста.

«Ми однозначно за те, щоб підтримувати вінницьку молодь та різноманітні стартапи. В першу чергу – це можливість самореалізуватися тим людям, які мають якісь гарні ідеї. А це й сприятиме підсиленню економіки, конкурентоспроможності нашої громади, та й в цілому України. Я хочу подякувати нашому Вінницькому національному технічному університету за таку співпрацю. Ми працюємо над створенням інноваційно-технологічного парку Кристал, і я думаю, що саме наявність інноваційного кластеру дасть нам додатковий поштовх до роботи над інноваціями. Важливо, щоб це не був лише документ, а щоб ми далі працювали. До речі, днями прочитав, що ми входимо в трійку міст, де найкомфортніше працювати в ІТ-сфері. Це результат синергії між університетами, владою та бізнесом», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Очікується, що завдяки співпраці у рамках Меморандуму громада отримуватиме кваліфікованих фахівців які реалізовуватимуть власні компетенції у рідному місті та створюватимуть інноваційні суспільно-корисні продукти, потрібні саме для вінницької громади.

«Сьогодні відкривається ще одна сторінка нашої співпраці із Вінницькою міською радою. Ця співпраця є достатньо довготривало та плідною, ми завжди відчуваємо підтримку міської влади. Створення цього інноваційного кластеру буде сприяти по-дальшому розвитку інвестицій у Вінниці. В університеті є достатньо потужний науковий потенціал, який буде безумовно використовуватися при роботі цього кластеру», – розповів ректор Вінницького національного технічного університету Віктор Біліченко.

Комунальне підприємство «Вінницький муніципальний центр інновацій» спільно з Він-ницькою міською радою активно працюють над тим, щоб дати можливість вінницьким стартапам брати участь у конкурсах, які сприяють розвитку технологічної і наукової креативності наших інноваторів, щоб таким чином поліпшувати не лише своє життя, а й життя громади.

В рамках Меморандуму підписанти погодили проведення у Вінниці конкурсів стартап-проєктів за участі експертів та інвесторів/бізнес-ангелів/фондів, у тому числі пред-ставників інших країн.

Інноваційний кластер міста – це об’єднання інституцій, що беруть участь в інноваційному розвитку міста: університету, в якому функціонує Стартап школа; інших навчальних закладів; наукових установ; органів місцевої влади; громадських організацій; великих, середніх і малих підприємств; фондів; банків; Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge.

Поділитися у соцмережі:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Телефонуйте нам

Телефон:

+38 (095) 646-59-09

Надіслати повідомлення

Пошта:

vinnytsiamci@gmail.com

Адреса

Україна, м.Вінниця, вул.Соборна, 59

Ми в соц.мережах