Вінничани створили систему розпізнавання номерів авто та облич

Вінницький стартап IncoreSoft розробив систему автоматичного розпізнавання номерів авто та облич людей в громадських місцях. Про це йдеться в матеріалі AIN.

Розрозбка проекту розпочалася в серпні 2018 року. Над ним працювала команда з 11 осіб, в складі якої було кілька студентів Вінницького національного технічного університету. Проект назвали Vezha. Ідея системи зі штучним інтелектом для розпізнавання об’єктів у масштабах міста з’явилася у CEO компанії – Олега Сівінюка в 2017 році, коли він побачив, як аналогічні системи працюють в Німеччині.

Система Vezha постійно моніторить записи з камер відеонагляду, які встановлені в місті. Потім аналізує дані на предмет потенційно небезпечних ситуацій, на які варто швидко реагувати. Завдяки штучному інтелекту, система може розпізнавати обличчя в потоці, аналізуючи кадри в реальному часі та зіставляє їх із базою пошуку. Якщо дані збігаються, відбувається інформування до правоохоронних органів. 

Поки що цю технологію використовують у Вінницькому муніципальному центрі з контролю за ситуацією на вулицях і дорогах міста. За останні три місяці, за допомогою системи Vezha, патрульна поліція Вінниці опрацювала 1935 порушень правил паркування (і виявила два кримінальні злочини). Крім цього, за допомогою модуля зафіксували вчинення двох злочинів.

Зараз систему тестують в Івано-Франківську.



Поділитися у соцмережі:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Телефонуйте нам

Телефон:

+38 (095) 646-59-09

Надіслати повідомлення

Пошта:

vinnytsiamci@gmail.com

Адреса

Україна, м.Вінниця, вул.Соборна, 59

Ми в соц.мережах