Команда муніципалітету міста вивчає кращі практики для створення у Вінниці Інноваційно-технологічного парку

Знайомство з кращими практиками розбудови технологічних парків, вивчення досвіду в сфері налагодження співпраці між бізнесом та університетами міста – головна мета навчального візиту до польського міста Кельце. Впродовж трьох днів Вінницький муніципальний центр інновацій разом з представниками Вінницької міської ради знайомились з роботою Келецького технологічного парку, Центрів трансферу технологій, побували в місцевих університетах та поспілкувалися з бізнес-компаніями, які працюють на базі Парку. Також представники вінницької делегації мали візит до Келецької міської ради. Польські колеги поділилися досвідом щодо співпраці з місцевим бізнесом та залученням інвесторів в Кельце.

Kielecki Park Technologiczny зосереджений на інноваціях і творчості і, перш за все, відкритий для співпраці з підприємцями з Польщі та інших країн світу. Парк пропонує сучасну інфраструктуру, а також повністю розвинені інвестиційні зони з функціонуванням Спеціальної Економічної Зони – підзони “Кельце”.

Наші колеги поділилися досвідом співпраці з компаніями-резидентами 
Transition Technologies S.A. і Altar Software та розповіли про модель роботи Технопарку, бізнесу та університетів в місті Кельце. Цікаво, що резидентами Келецького технологічного парку є понад 150 польських та іноземних компаній.

В Університететах Яна Кохановського та Польській Політехніці дізналися про хороші практики у сфері передачі (трансферу) знань і технологій, вивчали вплив наукових досліджень на розвиток інновацій в Кельце.

Набутий досвід та знання плануємо реалізовувати при створенні Вінницького інноваційно-технологічного парку. Він має стати центром досліджень, пошуком нових рішень, продукуванням знань та інновацій для розвитку міцевого бізнес-середовища та підпримки талановитої молоді.

Візит відбувся під час реалізації проекту «Вінницький інноваційно-технологічний парк», який співфінансовано в рамках конкурсу “Польська допомога з розвитку 2019” Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Головним партнером проекту є Келецький технологічний парк.

Поділитися у соцмережі:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Телефонуйте нам

Телефон:

+38 (095) 646-59-09

Надіслати повідомлення

Пошта:

vinnytsiamci@gmail.com

Адреса

Україна, м.Вінниця, вул.Соборна, 59

Ми в соц.мережах