В Україні запустили державний фонд стартапів

11 липня офіційно розпочав роботу Український фонд стартапів, який за бюджетні кошти забезпечуватиме грантове фінансування компаній з інноваційним продуктом на ранній стадії розвитку. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

«Початковий» бюджет фонду становить близько 400 млн грн, і спершу гроші будуть надаватися під конкретні проекти на грантовій основі. Відбір проектів здійснюватиме спеціальна конкурсна комісія, а саму роботу Фонду координуватиме Наглядова рада. Незважаючи на те, що Фонд оперуватиме державними грошима, Уряд і, зокрема, Міністерство фінансів не втручатимуться в його роботу.

До наглядової ради Фонду, згідно наказу Мінфіну, увійшли сім осіб: Олена Кошарна(Horizon Capital), Леся Севрук (ECG), Вікторія Тігіпко (TA Ventures), Чарльз Вайтхед(Cornel Tech), заступник міністра фінансів Юрій Гелетій, Олександр Риженко (Державне агентство з електронного урядування e-gov), Дмитро Шимків (Darnitsa).

Стартап може розраховувати на фінансування від $25 000 до $75 000. Таким чином, фонд вже має ресурс для підтримки понад 600 стартапів. Фонд працюватиме лише з молодими компаніями, які ще не отримали фінансування від приватних інвесторів.

Фінансування отримуватимуть малі і макро-підприємства, а також ФОПи. Серед категорій критеріїв:

  • інноваційність
  • комерціалізація
  • команда і фінанси
  • стійкість

Кожна категорія буде оцінюватися за п’ятибальною шкалою. У фонді поки не розповідають про конкретні вимоги до стартапів. Єдине, відомо, що протягом програми проекти повинні будуть мати українську юридичну реєстрацію. Після закінчення програми її можна буде змінити.

Подати свій проект на розгляд можна буде вже восени. Заявки подаватимуться через спеціальний сайт, який поки що знаходиться в розробці.

Поділитися у соцмережі:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Телефонуйте нам

Телефон:

+38 (095) 646-59-09

Надіслати повідомлення

Пошта:

vinnytsiamci@gmail.com

Адреса

Україна, м.Вінниця, вул.Соборна, 59

Ми в соц.мережах