Українці винайшли безшумний вітрогенератор

Український стартап Sirocco Energy розробив безшумний плоский вітрогенератор. Про це повідомляють “Электровести”.

Наразі розробку запатентовано і вже готують до серійного виробництва.

Вітрогенератор абсолютно безшумний, тож його можна встановлювати на дахах багатоповерхівок.

У Sirocco Energy кажуть, що їм вдалося створити принципово нову технологію, позбавлену традиційних недоліків звичайних вітрогенераторів: вібрацію, складність виготовлення, низьку ефективність при турбулентному вітрі.

На фото – команда проекту Sirocco Energy

“Ми тестували прототип на даху нашого виробничого приміщення. Зараз робимо промислову версію і будемо виходити з нею на ринок. Спочатку будемо випускати пілотні проекти потужністю 5 кВт і нарощувати потужності”, – розповів директор компанії Sirocco Energy Олександр Приймак.

Потужність генератора становить до 30 кВт. Ширина вітрогенератора – 5 м, висота щогли – 14 м. У перспективі компанія планує розробляти установки потужністю 1 МВт і більше для виходу на ринок великої вітроенергетики.

Вітроенергетика – це промисловість, що не використовує водні ресурси, які сьогодні вважаються найдефіцитнішими в усьому світі. Завдяки реалізації таких проектів Україна виконує міжнародні зобов’язання, взяті перед світовою спільнотою щодо скорочення викидів парникових газів. А головне, що вітер – енергетичний ресурс, за який не потрібно платити та воювати.

.

Поділитися у соцмережі:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Телефонуйте нам

Телефон:

+38 (095) 646-59-09

Надіслати повідомлення

Пошта:

vinnytsiamci@gmail.com

Адреса

Україна, м.Вінниця, вул.Соборна, 59

Ми в соц.мережах