Австрійська компанія HЕАD збудує у Вінниці найбільший завод з виробництва спортивного спорядження

13 вересня 2019 року, поруч з Вінницьким індустріальним парком заклали символічну капсулу найбільшого у світі заводу з виробництва спорядження для зимових видів спорту HEAD International Holding GmbH. Завод збудують в східній частині міста, на Немирівському шосе, 21.

Вже в 2021 році він вироблятиме лижі, лижні черевики та лижні кріплення. Площа виробничих об’єктів на підприємстві становитиме близько 43 тис. кв м, а інвестиції складатимуть 80 мільйонів євро.

«У Вінниці ми будуємо завод, який буде найбільшим з виробництва зимового спортивного спорядження в світі. Самі роботи з будівництва розпочнуться з весни наступного року. Як тільки уже будуть зроблені певні проектні роботи, ми вже зможемо починати переміщення ґрунту, встановлення забору та будівництва тимчасових доріг, – поділився подальшими планами пан Геральд Скробанек. – Відповідно до нашого Меморандуму, підписаного з місцевою владою, ми вже відкрили у Вінниці ІТ-офіс площею 160 кв м. Наразі там працює лише декілька людей, але ми будемо набирати персонал» – зазаначив виконавчий віце-президент та директор з виробничих питань компанії HEAD Геральд Скробанек. 

Про рішення щодо будівництва заводу компанії HEAD у Вінниці стало відомо у 2018 році, після підписання Меморандуму про порозуміння між Вінницькою обласною державною адміністрацією, Вінницькою міською радою, КП «Вінницький муніципальний центр інновацій» (ВМЦІ) та HEAD International Holding GmbH, за участі Директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Данила Білака.

Після введення в експлуатацію усіх черг виробництва підприємство забезпечуватиме робочими місцями близько 1 000 вінничан та стане одним з найбільших роботодавців у Вінниці. Це будуть фахівці з технічних напрямків, здатні налаштувати і підтримувати механізми і роботів, працівники монтажних, логістичних професій, а також управлінський та адміністративний персонал.
На початковому етапі роботу тут зможе отримати 200-300 людей.

«Вінниця – це місто, яке дуже активно розвивається. Ми сьогодні на інвестиційному форумі говорили про ряд викликів, які несуть на сьогоднішній день нові можливості. Коли ми говоримо про такі компанії, як HEAD, – це унікальне поєднання промислової індустрії, IT-індустрії, що в першу чергу буде давати можливість формувати нову еліту менеджерів, людей, які переймаються бізнесом. Коли 10 років тому будувалась компанія «Барлінек», тут взагалі нічого не було. Зараз ми бачимо тут новий завод UBC Group. Але надзвичайно цікаво, що на фоні вирішення спільних питань компанії UBC Group і компанія HEAD на сьогоднішній день вже забезпечили систему координації і вся проектна група, яка працювала в сусідній компанії – на сьогодні працює тут», – сказав Валерій Коровій. 


«Хочу подякувати компанії HEAD за те, що обрали Вінницю для будівництва заводу. Таке велике підприємство, яке має серйозний імідж в світі, робить наше місто ще більш привабливим для наступного потенційного інвестора. Наявність таких компанії дасть можливість в подальшому розвивати Вінницький індустріальний парк і економіку міста в цілому. Тому ми розвиваємо інфраструктуру цієї території. На сьогоднішній день ми вже забезпечили водопостачання та водовідведення, проектуємо об’єкти з електро- і газопостачання, розпочали будівництво доріг», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Head International Holding GmbH – австрійська корпорація, що виробляє спортивне спорядження для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом. Виробництво компанії розташовано в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія присутня у 85 країнах світу.

Поділитися у соцмережі:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Телефонуйте нам

Телефон:

+38 (095) 646-59-09

Надіслати повідомлення

Пошта:

vinnytsiamci@gmail.com

Адреса

Україна, м.Вінниця, вул.Соборна, 59

Ми в соц.мережах