Офіційно: у Вінниці затвердили Концепцію розвитку Інноваційно-технологічного парку “Кристал”

4 жовтня 2019 року на сесії міської ради була затверджена Концепція розвитку Інноваційно-технологічного парку “Кристал”.

Інноваційний парк “Кристал” буде розташований за адресою 600-річчя, 21. Він стане сучасним місцем, де започатковують і розвивають бізнес, налагоджують контакти, навчаються і отримують натхнення.

Поява інноваційно-технологічного парку у Вінниці сприятиме створенню нових робочих місць (понад півтисячі), посиленню компетенцій містян, підвищенню конкурентоздатності міста, розвитку муніципальної інфраструктури і залученню інвестицій. Для молоді це означає можливість реалізувати свій потенціал, будувати кар’єру, втілювати інноваційні ідеї і підвищувати кваліфікацію, не покидаючи громаду.

«Ви знаєте, що ми створюємо перший в Україні муніципальний інноваційний технологічний парк, ціль якого – стимулювання високотехнологічних і креативних індустрій, в тому числі створення ІТ-школи. В першу чергу цей заклад для молодих людей, щоб вони мали майданчик для реалізації своїх стартапів. Тут буде можливість створення робочих місць для молоді. Інноваційно-технологічний парк якраз відповідатиме головній ідеї Концепції інтегрованого розвитку Вінниці до 2030 року, де Вінниця – це місто в якому хочеться залишитися», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

При створені концепції парку було враховано досвід функціонування, передумови розвитку та принципи роботи успішних інноваційних парків світу.

“Кристал” буде забезпечувати якісну інфраструктуру для резидентів і відвідувачів. У будівлі будуть міститися зручні офісні приміщення, інноваційний коворкінг, Лабораторії, ІТ-школа, Центр розвитку підприємництва, дитячі зони тощо.

Тут відбуватиметься обмін знаннями: конференції та форуми, лекції, воркшопи, освітні курси, хакатони. Відбуватиметься налагодження контактів: формальні та неформальні заходи для нетворкінгу, культурні та спортивні заходи, ярмарки вакансій, зустрічі представників міської ради та бізнесу. Також проходитимуть заходи для розвитку бізнесу: інформаційна та консультаційна підтримка, менторські, інкубаційні, акселераційні програми тощо.

Над проектом архітектури і дизайну інтер’єру працюють експерти бюро MONO architects.

Поділитися у соцмережі:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Телефонуйте нам

Телефон:

+38 (095) 646-59-09

Надіслати повідомлення

Пошта:

vinnytsiamci@gmail.com

Адреса

Україна, м.Вінниця, вул.Соборна, 59

Ми в соц.мережах