У Вінниці визначено переможця в рамках проєкту «Польсько-Український Міст Стартапів»

Нещодавно у Вінниці за сприяння міського голови Сергія Моргунова відбулася 15 регіональна зустріч в рамках проєкту «Польсько-Український Міст Стартапів»/«Polish-Ukrainian Startup Bridge». Вона пройшла у онлайн-форматі. Під час заходу автори стартапів презентувати свої проєкти перед журі, до складу яких входили представники польських інвестиційних фондів та венчурних фондів VC. Це не лише можливість отримати досвід у перетворенні інноваційних ідей у діючий бізнес, а й фахову консультаційну підтримку. Переможцем регіональної зустрічі став проєкт вінничан Harmix, який буде представлений восени в Києві у фінальному конкурсі стартапів «KYIV TECH HUB 2020».

Вже третій рік поспіль Вінницька міська рада і КП «Вінницький муніципальний центр інновацій» є співорганізаторами проведення зустрічей в рамках проєкту «Польсько-Український Міст Стартапів»/«Polish-Ukrainian Startup Bridge» у Вінниці. Під час таких заходів вінницькі автори стартапів дізнаються більше про можливості, які дає співпраця з ЄС, венчурними фондами і корпораціями. Також автори стартапів отримують досвід щодо ефективної трансформації інноваційних ідей в працюючий бізнес.

Цього разу участь в онлайн-заході взяли 52 людини, з них 43 – з України, 8 – з Польщі та 1 із Сполучених Штатів Америки. З вітальним словом під час заходу виступили: Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі та заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

«Польсько-Український Міст Стартапів» є саме тим проєктом, який відкриває широкому загалу українські стартапи. Дуже важливо, що автори стартапів мають можливість співпрацювати з польськими партнерами, які допомагають найцікавішим стартап-ідеям отримати фахову консультаційну підтримку та вихід на європейські ринки. Ми віримо, що спільна польсько-українська діяльність принесе обом країнам нові шанси та можливості», – каже Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний  у вітальній промові зазначив: «Вінницька міська рада та міський голова прикладають максимальних зусиль, щоб місто Вінниця була комфортним місцем для життя і ведення бізнесу. Саме такі проєкти, як «Міст стартапів», дають можливість творчим та обдарованим людям заявити про себе, почути поради спеціалістів зі світовим досвідом, отримати натхнення на подальші дослідження і проєкти та серйозний досвід презентації стартапів».

Спеціально запрошений гість Лукаш Ковалік,представник венчурного фонду Simpact VC, виступив з доповіддю на тему: «Секрети презентації, що допомагають укладати угоди». Він розповів учасникам як привернути увагу корпоративних клієнтів та на чому зосередити свою увагу командам-розробникам стартапів  під час зустрічей та презентацій.

Виступали автори інноваційних проєктів. Як зазначили члени журі, всі вони показали високий рівень інноваційності. А також – вищий за середній рівень вміння презентувати свою ідею публіці та журі, до складу якого  увійшли представники двох польських інвестиційних фондів, та представник проєкту «Польсько –Український Міст Стартапів».

Тематика стартапів була дуже широкою як з точки зору підходів розробників, так і бізнес-моделей: від надшвидкого створення музичного супроводу для  відеоматеріалів  різноманітної тематики і до повноцінних інженерних проєктів для багатьох галузей економіки, які можуть бути реалізовані, наприклад, для якісної переробки відходів харчової промисловості.

Переможцем регіональної зустрічі став проєкт Harmix (раніше він був представлений у конкурсі Sikorskyi Challenge). Команда проекту розробила алгоритми, що дозволяють практично миттєво (за лічені секунди) добирати музичний супровід до відеодоріжки.

За умовами проекту «Польсько-Український Міст Стартапів» переможці регіональних зустрічей отримують можливість взяти участь у фінальному конкурсі стартапів «KYIV TECH HUB 2020», який планується провести у вересні 2020 року у Києві з призовим фондом 30 000 польських злотих (близько 200 000 грн).

Захід співфінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польщі  і проводився в рамках реалізації проєкту «Польська допомога задля розвитку» «Підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва», який реалізується в Україні у 2018-2020 р.р. Міністерством фондів та регіональної політики Республіки Польща.

Поділитися у соцмережі:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Телефонуйте нам

Телефон:

+38 (095) 646-59-09

Надіслати повідомлення

Пошта:

vinnytsiamci@gmail.com

Адреса

Україна, м.Вінниця, вул.Соборна, 59

Ми в соц.мережах