Вінниця презентувала інвестиційні пропозиції під час засідання Правління Китайсько-Української Ділової Ради

Представники Вінницької міської ради та комунального підприємства «Вінницький муніципальний центр інновацій» систематично приймають участь в заходах інвестиційного та промислового плану за участі представників бізнесу, науки і влади економічно розвинутих країн світу задля налагодження співробітництва, обміну досвідом та залучення іноземних інвестицій.

2 грудня 2020 року під час Засідання Правління Китайсько-Української Ділової Ради та  проведення переговорів щодо інвестиційних проектів Китай (Харбін) – Українакоманда Вінницької міської ради виступила у якості Партнера заходу.

Захід було проведено з метою створення онлайн та оффлайн В2В-майданчика для налагодження ділової співпраці українських і китайських підприємців, в рамках ініціативи «Один пояс і один шлях».

Учасники засідання обговорили нинішній стан торговельно-економічної співпраці України та КНР, а також потенціал майбутньої співпраці на регіональних рівнях двох країн.

За даними Торгово-промислової палати України, яка виступила організатором заходу, в 2020 році товарообіг між Китаєм та Україною збільшився на 20%, в тому числі експорт України в Китай виріс на 70%. Сторони відзначили, що показники можуть істотно зрости, адже Україні в цілому, зокрема її регіони, мають чимало перспективних проєктів.

В свою чергу, керівництво  Торгово-промислової палати м. Харбін відзначило  високу зацікавленість щодо співробітництва з Україною, як на рівні підприємств (понад 32 харбінські компанії мають зв’язки з Україною), так і на рівні асоціацій бізнесу та вищих навчальних закладів.

Під час Засідання виступили: Посол України в Китаї Сергій Камишев, мер народного уряду  міст  Харбін Сунь Чже, керівник ТПП України Генадій Чижиков, Голови Ділової Ради Україна-Китай з китайської (Чжан Сяолу) і української (Ігор Литвин) сторони,  керівник Офісу залучення інвестицій («UkraineInvest») Сергій Цивкач,  представники провідних бізнес-корпорацій обох країн, науки та  інноваційних організацій.

Увазі учасників Засідання Правління Китайсько-Української Ділової Ради директором комунального підприємства «Вінницький муніципальний центр інновацій» Володимиром Шевчуком була представлена детальна інформація щодо переваг інвестування на території Вінницької міської територіальної громади  та презентація  Вінницького індустріального парку і інноваційно-технологічного парку «Кристал».

Нагадаємо, у серпні 2020 року Вінницький індустріальний парк переміг у конкурсі «Золота ділянка 2020», який проводився в рамках проєкту Польської допомоги задля розвитку «Підвищення  конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва».

Поділитися у соцмережі:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Телефонуйте нам

Телефон:

+38 (095) 646-59-09

Надіслати повідомлення

Пошта:

vinnytsiamci@gmail.com

Адреса

Україна, м.Вінниця, вул.Соборна, 59

Ми в соц.мережах