Вінниця створить перший в Україні муніципальний інноваційно-технологічний парк

В суботу, 18 травня Vinnytsia municipal center of innovation та Kielecki Park Technologiczny підписали Меморандум про реалізацію співпраці. Цей документ став продовженням угоди, яка була укладена з Келецьким технологічним парком минулого року.

Нещодавно вдалося виграти грант на реалізацію проекту по створенню Вінницького інноваційно-технологічного парку. Завдяки досвіду польських партнерів та успішних напрацюваннях Вінницька міська рада, невдовзі розпочнеться безпосередня реалізація проекту.

Сьогодні маємо розроблену Концепцію майбутнього Технопарку. Наразі тривають роботи з підготовки простору для реалізації проекту на території заводу «Кристал».

Діяльність інноваційно-технологічного парку буде спрямована на широке коло зацікавлених сторін: стартапів та інноваційних компаній, малих та середніх підприємств, молоді. Тут буде відбуватися обмін досвідом і знаннями, постійні дослідження і пошук нових рішень, створюватиметься синергія і додана вартість.

В Технопарку молодь зможе втілювати ідеї і стартапи в життя, не виїжджаючи з міста.

Реалізація проекту з поляками відбуватиметься у 3 етапи.
На першому етапі співпраці планується проведення громадських консультацій. Це дасть змогу сформувати навколо проекту команду активних і зацікавлених людей.

Другий етап – розробка експертами пропозицій щодо побудови екосистеми підтримки підприємництва та інновацій.

Під час третього етапу плануються навчальні візити в Польщу, щоб підготувати кадри для управління вінницьким Технопарком. Підсумком стане конференція, де узагальнять результати проекту.

Детальніше про Вінницький інноваційно-технологічний парк читайте у розділі ПРОЕКТИ .






Поділитися у соцмережі:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Телефонуйте нам

Телефон:

+38 (095) 646-59-09

Надіслати повідомлення

Пошта:

vinnytsiamci@gmail.com

Адреса

Україна, м.Вінниця, вул.Соборна, 59

Ми в соц.мережах