Індустріальні парки Вінниці презентували на тематичному форумі в Києві

Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян   презентував індустріальні парки міста на тематичному форумі Industrial 2.0 /second edition, що відбувся у Києві 17 вересня 2019 року.

Наразі у місті функціонують два індустральних парки: “Вінницький кластер холодильного машинобудування” та “Вінницький індустріальний парк”.

Завод з виробництва холодильного обладнання «Грін Кул» – перше підприємство, яке працює на території індустріального парку “Вінницький кластер холодильного машинобудування”. Його введено в експлуатацію на початку вересня 2018 року та спеціалізується на виготовленні холодильного обладнання.

На території “Вінницького індустріально парку” невдовзі розпочнеться будівництво заводу з виробництва лецитину. Тут виготовлятимуть добавку, що використовується у харчовій промисловості та медицині. Майбутній завод буде екологічно безпечним для довкілля, адже це пріоритетна вимога для учасників Вінницького індустріального парку.

Нещодавно поруч з Вінницьким індустріальним парком заклали символічну капсулу найбільшого у світі заводу з виробництва спорядження для зимових видів спорту HEAD International Holding GmbH. Завод збудують в східній частині міста, на Немирівському шосе, 21.

На форумі говорили про особливості розвитку індустріальних парків в Україні, будівництво та інфрастуктурні проекти, а також тенденції ринку індустріальної нерухомості. Україна має чималий потенціал в розвитку таких проектів. Міста мають давати “зелене світло” та вкладати ресурси в розбудову індустріальних парків. Зокрема, що стосується відбору земельних ділянок, розробки генерального плану та вибору керуючої компанії. Чи не найголовнішим показником для інвесторів є підведення комунікацій та будівництво доріг до індустріальних парків. Це суттєво пришвидшує процес залучення інвесторів та, як наслідок, створення нових робочих місць та сплати податків.





Поділитися у соцмережі:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Телефонуйте нам

Телефон:

+38 (095) 646-59-09

Надіслати повідомлення

Пошта:

vinnytsiamci@gmail.com

Адреса

Україна, м.Вінниця, вул.Соборна, 59

Ми в соц.мережах